March 6, 2015

Cast

Met trots presenteren we onze cast voor ons team ‘Hier komt de zon’. Wij gaan dit jaar deelnemen aan het 48 hour project Amsterdam. Samen met onze geweldige crew gaan we ervoor een schitterende film te maken. Kijk even rond op onze website en laat gerust een reactie achter. We maken een film!

 

Michiel van Ieperen

DSC_0024-4

Graduating his BA in 2011, van Ieperen was determined to continue following his ambition to work in the film-industry, and applied for a MA-course at the Dutch Film-academy in Amsterdam. However, van Ieperen was denied on the basis of ‘not having enough experience’. Down, but not out, van Ieperen searched for a alternative route to achieve his goals, which he found at the University of Utrecht, where he began following a MA in Film- and Television Studies. While studying for his Master’s, van Ieperen started working as a producer for Eyeworks Group, one of the biggest film- and television production companies in Europe.

During his Master’s in Utrecht and his behind-the-scenes work at Eyeworks, van Ieperen became more interested in acting, and the process of an actor. Graduating his MA in the summer of 2013, he still had a creative itch to scratch, and started attending several acting workshops in Amsterdam. This however, wasn’t enough for van Ieperen. Always wanting to go the United States, but never having a chance to do so, now was the time. He packed his bags, and moved to Los Angeles, where he followed an actor’s course at the New York Film Academy. Here, van Ieperen truly fell in love with acting and filmmaking. This all led to his first lead acting-project, a 16-minute short film called “Sides”, was selected to be shown at film-festival Cannes in the category Short Film Corner.

Since returning to the Netherlands in the spring of 2014, van Ieperen has been working non-stop as in actor in dozens of different projects, ranging from commercials, to shorts and music videos. His first feature film role is also in the works for the film “Fataal”, planning to shoot around August 2015, with a 2016 release date.

 

Cristian Dijk

Cristian Dijk afb 1

Na het afronden van zijn studie Journalistiek begon Cristian anderhalf jaar geleden met acteren bij Theater Young ones in Zwolle. Daarna volgden nog 3 verschillende theaterproducties, waaronder een hoofdrol in een coproductie van het Rabotheater in Hengelo. Op dit moment speelt hij o.a. bij DansSpelFlimensemble Meli Kuhn en verschillende korte films.

 

Elles van Velzen

Elles1

Als klein meisje van 5 speelde Elles van Velzen al in diverse theaterstukken. Na Het Theaterinstituut Rotterdam volgde zij o.a. masterclasses bij Johanna ter Steege en Ruud van Hemert. Ruud is naar eigen zeggen, het meest belangrijk geweest in haar verdere ontwikkeling als (film)actrice. Elles speelde o.a. gastrollen in televisieseries zoals ‘Kees & Co’, ‘Moordvrouwen’ waarvoor zij veel lof ontving voor haar rol als moeder met een anti sociale persoonlijkheidsstoornis. Daarnaast was Elles te zien in diverse commercials, bedrijfsfilms en shorts waaronder ook een aantal 48hrs zoals ‘De Fan’ (nominatie beste actrice), ‘Nightshot’ (nominatie beste actrice) en ‘Gedicht’ die Runner Up voor Beste Film werd. Deze film draaide onder meer op het Nederlands Filmfestival en op het filmfestival van Cannes. De afgelopen jaren is Elles zich ook gaan richten op het zelf produceren en maken van films waaronder dus ook ‘Gedicht’. Daarnaast presenteerde Elles eind februari dit jaar haar eigen foto-expositie ‘Rococo In Intieme Sferen’ die nog tot en met 28 mei 2015 is te bezichtigen op Kasteel Groeneveld.

 

Janneke Vermeulen

IMG_3351-9

Van oorsprong is Janneke professioneel danseres in diverse dansvormen met een specialiteit in stijldansen. Naast dat ze zelf danst geeft ze les en werkt ze als choreografe voor bijv. school- en theaterprojecten. Ze is meervoudig Nederlands Kampioen Latin en heeft meegewerkt aan het programma Strictly come dancing. Daar had ze het genoegen te dansen met Arjan Ederveen. Haar grote liefde echter is acteren. In 2013 Is ze afgestudeerd aan theaterschool De Trap in Amsterdam en het jaar daarop heeft ze ook met succes het masterjaar afgerond. Ze houdt enorm van theater/toneel en live-performance, Momenteel werkt ze samen met twee oud-docentes aan een theatraal onderzoek. Ze heeft in diverse toneelvoorstellingen gespeeld en was te zien in een aantal commercials en korte films.

 

Miralda Akkermans

vermeer 300

Miralda Akkermans heeft haar acteeropleiding gevolgd aan het Rotterdams Centrum voor Theater. Naast acteren waren dansen en zingen ook haar passie en als het even kan combineert ze deze drie disciplines graag zoals bijvoorbeeld in de muziektheatervoorstelling voor kinderen, ‘Tjilp’. Ze maakte de overstap naar het professionele theater in 2006 toen zij werd aangenomen bij het Utrechtse gezelschap de Paardenkathedraal voor de voorstellingen ‘August August, August’ en de herneming van ‘Midsummernightsdream’. Regisseur van dit gezelschap Dirk Tanghe was al jaren een grote inspiratie en het was voor haar een eer met hem te mogen werken. Hierna volgden meerdere rollen bij o.a. Toneel Haarlem en werkte ze inmiddels ook als camera-actrice. Ze speelde rollen o.a. In de serie de Co-assistent en studentenfilm ‘Zoeken naar Peter’ en meer recentelijk in de films ‘De dag dat alles anders was’ en ‘Timber’.

 

Pien Ankerman

Headshot Pien Ankerman

Als lid van de Comedy Explosion en de daarvan afgeleide Girls Comedy Night tourde Pien Ankerman ruim tien jaar als standup comedian door het land. In die tijd was ze ook halve finalist van het Amsterdams Kleinkunstfestival en schreef, speelde en zong ze in drie eigen avondvullende theatershows, die ze samen maakte met pianist/componist Bam Commijs. De afgelopen tijd heeft ze zich meer toegelegd op schrijven van columns, comedy scripts voor commercials (Engels en Nederlands), presenteren van evenementen en festivals, zingen, en acteren: oa in Katabolisme – afstudeervoorstelling van Vincent Geers; Indringers – afstudeerfilm van de filmacademie, Douwe Egberts commercial). Ze is de helft van energiek buitengewoon maatwerk-duo De Moppies. Cabareteske improvisatie en zang toegespitst op de, wensen van de, opdrachtgever. Momenteel is ze te zien in de nieuwste film van Arne Toonen, De Boskampi’s.

Leave a Reply